Entressen kirjastolle Suomi-palkinto

Onnea Entressen kirjasto!

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi Suomi-palkinnot 8.12. Yksi palkinnonsaajista on Espoon Entressen kirjasto.

Palkinnon perustelun mukaan "Entressen kirjasto Espoossa voisi olla esikuvana kaikelle Suomessa tehtävälle kulttuurityölle. Se tarjoaa henkilökohtaista palvelua, se panostaa erilaisten kohtaamiseen, se rakentaa yhteisöllisyyttä ja panostaa sekä fyysiseen että kulttuuriseen saavutettavuuteen. Kirjaston työntekijät ovat kulttuurisen moninaisuuden asiantuntijoita.

Vuonna 2009 avatun Entressen kirjaston asiakaskunnasta hyvin suuri osuus on maahanmuuttajia ja uussuomalaisia. Kirjasto panostaa vahvasti nuorten ja maahanmuuttajien palveluihin sekä kehittää tarjontaa alueen asukkaita kuunnellen. Entressen kirjastossa asiakkaan on taustastaan riippumatta mahdollista löytää elämyksiä, informaatiota, yhteisö, ystäviä sekä päästä mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään.

Pelkästään syksyn 2015 aikana kirjastossa on järjestetty mm. Uusia suomalaisia – valokuvanäyttely ja paneelikeskustelu, Luetaan yhdessä – suomen kielen opintoryhmä naisille sekä lapsille suunnattuja erikielisiä tapahtumia.

Entressen kirjaston kulttuurinen moninaisuus näkyy paitsi asiakkaissa myös kirjaston henkilökunnassa."

Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakama kulttuuripalkinto. Se myönnetään tunnustukseksi joko merkittävästä taiteellisesta urasta, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta.

Lisätietoja: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Julkaistu: 10.12.2015