Espoon kuvataidekoulun kevätnäyttely Entressessä 11.3.-6.4.

Kuvittelen ja huvittelen -näyttely tuo esiin lapsien ajatuksia löytöretkistä


Espoon kuvataidekoulun 5–11-vuotiaiden perusopetusryhmien kevätnäyttely avaa ovensa katsojille avajaisiltana perjantaina 11.3.2016 kello 18 alkaen. Näyttely on avoinna 12.3.–6.4.2016 Entressen 2. kerroksessa.

Parhaillaan käynnissä olevan lukuvuoden teemana Espoon kuvataidekoulussa on ollut ”löytöretki”. Oppilaat ovat tehneet löytöretkiä taidehistoriaan, väriin, luontoon, hyönteisten maailmaan ja vielä moneen muuhun. ”Näyttelyn nimellä haluamme kuvata lasten kuvataidekasvatuksen keskeisiä periaatteita; yhdessä ihmettelyä, kuvittelua sekä tärkeää tekemisen ja oppimisen iloa. Löytöretkillä on sovellettu tutkivan oppimisen metodiikkaa”, kertoo kuvataideopettaja Heta Boman.

Lapset ovat lukuvuoden aikana tutustuneet taidemuseoihin sekä rakentaneet omia pienoismuseoita ja pienoismalleja. Lisäksi he ovat tehneet havaintoja sateenkaarista, revontulista ja auringonlaskuista. Mukaan on mahtunut paljon muutakin, kuten laboratorioleikkejä väreillä ja muilla materiaaleilla sekä pienten ötököiden tutkimista suurennuslasilla.

”Näyttelystä tulee todella monimuotoinen, sillä teoksissa on käytetty monenlaisia materiaaleja ja tekniikoita. Tästä hyvä esimerkki on yhteisteos, joka koostuu sadoista nestemäisillä tusseilla kuvitetuista 2,5 metriä pitkistä paperisuikaleista. Lisäksi näyttely on laaja, sillä perusopetuksessa opiskelee yhteensä noin tuhat lasta. Mahdollisimman monen oppilaan teos on pyritty saamaan esille näyttelyyn”, kuvailee Boman, joka vastaa myös kevätnäyttelytiimin vetämisestä.

Kuvataidekoulun kevätnäyttely on viime vuoden tapaan esillä Kauppakeskus Entressessä, koska lasten taiteelle ei ole vielä olemassa omia näyttelytiloja. ”Entresse on meille oiva näyttelypaikka, sillä kauppareissulla voi helposti piipahtaa katsomaan näyttelyä. On hienoa, että voimme tällä tavalla tuoda taiteen osaksi jokaisen arkea”, iloitsee apulaisrehtori Eliisa Sorvali.

Tervetuloa!

Julkaistu: 9.3.2016