Nyt tapahtuu

UUTTA ENTRESSESSÄ: Helinä Rautavaaran museo osaksi Entressen palveluja

17.9.2018

Helinä Rautavaaran museolle rakennetaan parhaillaan näyttelytiloja Kauppakeskus Entresseen.  Uudet tilat aukeavat vuoden 2019 aikana. Museon sijoittuminen kauppakeskukseen on ainutlaatuista ja Entressellä on ilo olla ensimmäinen toimija Suomessa, jonka tiloissa toimii museo. Kauppakeskukset ovat nykyisin yhä enemmän elämyskeskuksia ja kaupunkilaisten ajanviettopaikkoja ja kulttuurin tuleminen osaksi tarjontaa on yksi tämän megatrendin ilmentymä.

Helinä Rautavaaran museon muutto Entresseen vahvistaa alueen kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Espoon keskus saa näin ammattimaisen kulttuuritoimijan, joka yhteistyössä muiden jo alueella olevien toimijoiden kanssa lisää kulttuurin saavutettavuutta. Paikkansa jo lunastanut ja palkintojakin saanut Entressen kirjasto on luonteva kumppani paitsi sijaintinsa myös kuntalaisia osallistavan toimintatapansa puolesta.

Helinä Rautavaaran museo haluaa omalla toiminnallaan edistää KulttuuriEspoo 2030 -vision toteuttamista. Visiossa todetaan, että kulttuuri ja taide ovat läsnä kaupungin hengessä, asukkaiden arjessa, fyysisessä kaupunkiympäristössä ja espoolaisessa identiteetissä.

”Espoon keskuksessa Helinä Rautavaaran museolle avautuu täysin uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä museotyötä”, sanoo museonjohtaja Ilona Niinikangas. ”Kulttuuri on tärkeä vetovoimatekijä, ja kulttuuri sekä taide muokkaavat hyvällä tavalla kaupungin ilmapiiriä. Näyttelyillä ja tapahtumilla haluamme yllättää, luoda keskustelua ja tuoda eri taustoista tulevia ihmisiä yhteen. Entresse on tähän hyvä paikka.”

Helinä Rautavaaran museo on toiminut Espoossa vuodesta 1998. Suomen ainoan toimivan etnografisen museon taustayhteisöjä ovat Espoon kaupunki, Helsingin yliopisto, Suomen antropologinen seura ja Suomen museoliitto.

Lisätietoja:

Helinä Rautavaara museo: museonjohtaja Ilona Niinikangas, p. 046 851 1815 ja kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi p. 050 301 9426
Kauppakeskus Entresse/Barings, Maarit Kivelä, puh. 050 3900 337.

Lue myös Länsiväylän uutinen aiheesta täältä.