Nyt tapahtuu

Tule luomaan toiveidesi museota perjantaina 28.9!

24.9.2018

Kulttuuria ja kohtaamisia kauppareissulla

Helinä Rautavaaran museo avaa ovensa Entressen kauppakeskuksessa 2019. Tule luomaan toiveidesi museota kanssamme Entresseen perjantaina 28.9. klo 12-15! Tarjolla karjalanpiirakoita ja somalialaista kahvia!

Helinä Rautavaara teki elämäntyönsä eri kulttuurien ja uskontojen dokumentoijana. Hän matkusti 1950-luvulla yliopistosta valmistumisensa jälkeen toimittajana Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin.

Nämä matkat Pohjois-Afrikkaan, Lähi-itään ja Etelä-Aasiaan tulivat tutuiksi Suomen kansalle värikkäästi kirjoitettujen Seura-lehden artikkelien kautta. Keräämästään aineistosta Rautavaara valmisti myös ensimmäiset radio- ja televisio-ohjelmansa. Matkoilta tuodut esineet muodostavat museon kokoelmanäyttelyn ytimen.

Museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, musiikki-, tanssi- ja keskustelutilaisuuksia, työpajoja, elokuvaesityksiä ja muita tapahtumia. Pistäydy näyttelyyn, viipyile loungessa ja tutki museokaupan päivittyvää koru- ja tekstiilivalikoimaa!