OBJEKTI 5.0 pop up -galleria

OBJEKTI-näyttely Espoon keskuksessa 12.6.-8.9.2019

Espoon keskuksen alueelle sijoittuva OBJEKTI-näyttely avautuu yleisölle 12.6. Näyttelyssä on esillä kiinnostavia veistoksia ja nykykuvataidetta kaupunkiympäristössä. OBJEKTI-näyttely järjestetään Espoon keskuksessa viidettä kertaa. Näyttelyn tavoitteena on tuoda nykytaidetta arjen keskelle.

OBJEKTI-näyttelyn aikana Entressen kauppakeskuksen toisessa kerroksessa toimii popup-galleria, jossa esitetään vaihtuvia näyttelyitä, elokuvaesityksiä, pomppulinnateos ja lapsille ja nuorille suunnattuja työpajoja.

Pääosa OBJEKTI-näyttelyn teoksista, kuten Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen Duunarit ja Noora Schroderuksen Elephant sijoittuvat Espoon keskuksen vilkkaimmille liikennereiteille: Siltakadun, Espoonsillan ja Espoonportin varteen. Alvar Gullichsenin Throbster, Antti-Ville Reinikaisen Linnake ja Denise Zieglerin Rinnakkain kävelijä tarkastelevat luonnon ja historiallisen kulttuurimaiseman suhdetta idyllisessä Kirkkopuistossa.

Taiteilijat tarjoavat teoksillaan kaupunkilaisille hauskoja, värikylläisiä kokemuksia, uusia ideoita ja myös vakavia visioita kesäisessä kaupungissa. Ylva Holländerin ja Nelli Nion värikkäistä muovikukista ja leluista koostuva teos Jardin fou on kuin iloa pursuava runsaudensarvi betonirakenteiden keskellä. Osa OBJEKTI-näyttelyn taiteilijoista kommentoi puolestaan ajankohtaisia maailmanpoliittisia tapahtumia. Anssi Pulkkisen teos Street View (Reassembled) tuo rekkalavallisen Syyrian sodan raunioita Siltakadun nurmikentälle.

Näyttelyä on tukenut Espoon kulttuuritoimi. Näyttelyn tuottajana ja kuraattorina toimii Espoo Kunsthalle, kuvataiteilijat Andy Best ja Merja Puustinen.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:

Antti-Ville Reinikainen: Linnake | Fortress, 2019 (Kirkkopuisto)

Alvar Gullichsen: Throbster, 1998 (puistoalue, Vanha Lagstadintie 6)

Denise Ziegler: Rinnakkain kävelijä | Walking Side-by-Side, 2019 (Kirkkojärvenreitti)

Kalevi Helvetti: piirroksia, 2019 (4 eri paikkaa Espoon keskuksen alueella)

Noora Schroderus: Elefantti | Elephant, 2016 (Espoonportin alikulkutunneli)

Anssi Pulkkinen: Street View (Reassembled), 2017 (Nurmialue Siltakadun varrella)

Sirpa Hynninen & Vesa-Ville Saarinen: Siltakadun siluetit | The Silhouettes of Siltakatu, 2019 (lyhtypylväät, Siltakatu)

Ylva Holländer & Nelli Nio: Hullu puutarha | Jardin fou, 2019 (Siltakatu, kävelysillan alla)

Kati Rapia: Everybody Dance Now! 2019 (Espoonsilta, ikkunat)

Kazushi Nakada: Trip from Emptiness in 1991, 2019, (Trapesa, Espoonsilta)

Adel Abidin: We Came to Kill Your Father, 2018 (Popup-galleria, Entresse 2. krs)

Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen: Archipelago Science Fiction, 2011 (Popup-galleria, Entresse 2. krs)

Sijainti: 2. kerros

WWW: objekti.net