Avoinna tänään 10:00–20:00

Vastuullisuus

Kauppakeskus Entressessä halutaan toimia vastuullisesti ja kestävää kehitystä tukevasti yhteistyössä asiakkaiden, vuokralaisten ja palveluntuottajien kanssa.

Energiaratkaisut

Kauppakeskuksen käyttämä sähkö ostetaan kokonaan vihreänä. Tulevaisuudessa on tarkoituksena panostaa entisestään energian käytön tehokkuuteen. Energiankulutusta seurataan erillisillä järjestelmillä, jotka hälyttävät mahdollisista vuodoista ja energiankulutuksen nousuista. Tällöin poikkeamiin voidaan puuttua ensi tilassa ja estää näin liiallinen energiankulutus.

Entressessä on vuonna 2023 käynnistymässä facelift, jonka yhteydessä on tarkoituksena tehostaa kiinteistön energiatehokkuutta mm. valaistusta päivittämällä.

Vastuulliset toimijat

Osa Entressen liikkeistä kerää vanhoja tekstiilejä kierrätettäväksi. iCare on Pelastusarmeijan hyväntekeväisyysmyymäläketju, jonka toiminnalla tuetaan kotimaan avuntarvitsijoita. Ostamalla ja lahjoittamalla hyväkuntoista tavaraa olet mukana auttamassa.

Kauppakeskuksessa toimii Entressen kirjasto, jonka palvelut nojaavat kiertotalouteen. Kauppakeskuksessa on siisti pullonpalautuspiste, jossa on mahdollista kierrättää pullot ja tölkit. Paristot ja pienakut voi palauttaa maksutta paristoja ja akkuja myyviin kauppoihin ja kioskeihin.

Lisäksi osa toimijoistamme työllistää opiskelijoita sekä harjoittelijoita toimien monelle ensimmäisenä etappina työelämään siirtymisessä tai reittinä uudelleen työllistymisessä.

Kauppakeskus tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, koulujen ja opiskelijoiden kanssa. Myös kauppakäytävillä tapahtuvat hätäapukeräykset toteutetaan yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Jouluisin Entresse on mukana Joulupuu-keräyksessä.

Jätehuolto ja kierrätys

Kauppakeskuksen jätehuolto on keskitetty yhteen paikkaan, jota keskuksen vuokralaiset ja palveluntuottajat käyttävät. Asemalla on opasteet oikeaoppiseen kierrätykseen sekä jätteiden lajitteluun. Jätemääriä seurataan ja kuljetuksia optimoidaan seurannan perusteella, jolloin turhat käyntikerrat saadaan minimiin.

Kauppakeskuksessa käy myös jäteoperaattorin ympäristömanageri, joka neuvoo ja opastaa vuokralaisia ja kauppakeskusta jätteiden lajittelussa. Samalla pyritään kehittämään kierrätystä ja jätteiden lajittelua.

Entresselle on myönnetty BREEAM-ympäristösertifikaatti arvosanalla Very Good.

Lähelle on helppo tulla – monipuoliset palvelut saman katon alla

Kauppakeskus Entressestä löydät arjen palvelut kätevästi saman katon alta. Kauppakeskus sijaitsee julkisten kulkuyhteyksien välittömässä läheisyydessä, joka mahdollistaa asiointimatkan taittumisen kestävästi niin junalla kuin bussikyydilläkin. Myös alueen useat pyöräparkit ja toimivat kevyen liikenteen reitit mahdollistavat yksityisautoilun vähentämisen asioinnin yhteydessä. Kauppakeskuksen sisäänkäynneillä ja kauppakäytävien kulkuväylissä on panostettu esteettömyyteen mahdollistaen sujuvan asioinnin kaikille.

Kiinteistön omistava eQ-konserni on toiminut aktiivisena vastuullisen sijoittamisen edelläkävijänä jo useiden vuosien ajan ja mm. julkaisee vuosittain vastuullisuusraportin toiminnastaan sekä hyödyntää GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) -vastuullisuusarviointia toimintansa kehittämisessä.